Nieuws!

Jeni doet "significante" aankoop

Signify (vroeger Philips Lighting), de marktleider in verlichting, verkoopt haar site aan projectontwikkelaar Jeni Real Estate en zal er zelf actief blijven door te huren voor lange termijn. Dit jaar kondigde ze nog aan dat het in Turnhout start met 3D-activiteiten en dit een gunstige invloed zal hebben op de tewerkstelling.

 

Jeni Real Estate is in gesprek met de stad Turnhout om de herontwikkeling van de site van meer dan 19 ha verder te definiëren. De ontwikkelaar heeft de intentie om de site op korte termijn aantrekkelijker te maken door de leegstaande gebouwen af te breken en reeds te herbestemmen. 

 

Ook de Open Manufacturing Campus die vandaag gevestigd is op de site zal bestendigen en heeft groeimogelijkheden op de site. Vandaag telt de OMC-campus 19 bedrijven, goed voor 257 medewerkers. OMC richt zich o.a. op bedrijven die actief zijn in de high tech, life sciences en medische technologiesector.

 

De site is een mooie uitbreiding van de portefeuille die Jeni Real Estate vandaag bezit en geeft de groeiverlangens van de projectontwikkelaar weer. Jeni Real Estate legde eerder al de bouwstenen om projecten met dergelijke omvang te realiseren, betoogt Geert Van Stappen, CEO van Jeni Real Estate

 

“Concreet is er – naast de bestaande projecten in verkoop – met de aankoop van de Signify-site een pipeline opgebouwd van meer dan 50 hectaren bedrijfsterreinen en een 350-tal woningen en appartementen. Deze te ontwikkelen projecten situeren zich verspreid over heel Vlaanderen met een bijzondere focus op de thuismarkt in de Kempen.” aldus Kristof Van den Brande, algemeen directeur binnen Jeni Real Estate.

 

Het team van Jeni Real Estate dat zijn schouders onder de projecten zet is bijzonder trots met de verwerving van de site.

Jeni Real Estate ontwikkelt en herontwikkelt op duurzame wijze bedrijfsmatig en residentieel vastgoed. Met een team van meerwaarde gedreven experten en een persoonlijke aanpak creëren en realiseren we op maat van onze klanten ruimte om te ondernemen, ruimte om te leven.  

 

Voor vragen omtrent dit bericht, kan u zich steeds wenden tot Kristof Van den Brande – algemeen directeur Jeni Real Estate – kristof@jeni.be of via 0494 57 37 27

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?