Nieuws!

Klant in de kijker: Blicon Varel Security

Blicon Varel Security huisvest zijn hoofdkantoor vandaag al twee jaar op Bedrijvenpark Everdongen in Turnhout en bestaat vandaag zo’n 30 jaar en werd opgericht in 1990. Het familiebedrijf startte onder de naam “Blicon Security” en nam in 2000 Varel in Aartselaar over. Vandaag is Blicon Varel Security in België en Nederland actief en telt het bedrijf in België 4 vestigingen. Ze bieden een totaaloplossing voor beveiliging en bewaking. Het bedrijf is gespecialiseerd in inbraakbeveiliging, camerabewaking en branddetectie. Daarnaast bieden ze ook werfbeveiliging, buitendetectie en toegangscontrole aan. 

 

Oude locatie werd te klein

Toen hun locatie in Vosselaar te klein werd, verhuisde ze het hoofdkantoor naar de Everdongenlaan en dat is vandaag zo’n 2 jaar geleden. “Het kantoor kon geen plaats bieden aan 20 werknemers, dus moesten we op zoek naar een nieuwe locatie” zegt zaakvoerder van Blicon Varel Security, Bert Leijser. Op dat moment boden ze hun services aan zo’n 5000 klanten aan. 

Het clienteel van Blicon Varel Security verdeelt zich evenredig tussen B2B en B2C. “De klanten variëren van supermarkten die diefstal willen tegengaan tot iedereen in de KMO-sector die vandaag kiest voor een all-in oplossing betreft veiligheid. Een trend die we in de particuliere markt zien is dat ook daar meer en meer gekozen wordt voor een totaalconcept, een combinatie van alarm, camera en branddetectie terwijl dat vroeger vaak enkel ging over een camera die op de voordeur gericht was”. 

 

Kleine wereld

Zaakvoerder Bert Leijser wilde zijn hoofkantoor onderbrengen op een goed zichtbare en vooral ook mooie locatie. En dat door een betrouwbare partner. 

“Dat mensen moeten zoeken naar onze vestiging, dat moest verleden tijd zijn. Zo kwam ik op een dag aan bij mijn kapper die mij kon vertellen dat een andere klant van hem (Geert Van Stappen, gedelegeerd bestuurder van Jeni Real Estate) een bedrijvenpark in Turnhout op de Everdongenlaan zou gaan plaatsen.” gaat Bert Leijser verder. Op een week tijd werd de knoop doorgehakt. 

“Ik wilde ons hoofdkantoor vestigen op een goede locatie in een mooi gebouw.” 

 

“Door de goede klik met Geert (cfr. Van Stappen) en referenties die ik hoorde, had ik veel vertrouwen in de zaakvoerder als persoon en het product dat ze als bedrijf afleveren. We hebben vanaf het begin goede afspraken gemaakt en deze zijn steeds nagekomen. Zelfs als er kleine dingen niet in orde waren, werd er meteen naar een oplossing gezocht en werd deze ook correct uitgevoerd.” 

Vandaag helpt de locatie ten voordele van het bedrijf. “Het lijkt alsof ik 30 meter aan gevelbreedte heb, terwijl het eigenlijk maar 10 meters zijn. De grootte en het uitzicht van zo’n bedrijvenpark, doet jouw bedrijf individueel ook grootser lijken. Wanneer ik mensen nu zeg dat we op de Everdongenlaan gevestigd zijn, zeggen mensen meteen “Ah, ginder, dat groot wit gebouw zeker.” De hoge afwerkingsgraad door Jeni Real Estate en onze eigen inbreng betreft de inrichting zorgen ervoor dat mijn medewerkers vaak complimenten in ontvangst mogen nemen over het mooie kantoor waarin ze nu werken.”

“Ik wilde ons hoofdkantoor vestigen op een goede locatie in een mooi gebouw.” 

Kruisbestuiving

Bedrijvenpark Everdongen telt 23 bedrijven en daarvan verzorgt Blicon Varel Security de beveiliging van een tiental bedrijven. “Een bedrijvenpark, dat werkt toch wel als kruisbestuiving. Een paar mensen op het bedrijvenpark kende ik al, maar een heel aantal ken ik doordat ik me hier gevestigd heb, en zo ben ik voor hun de beveiliging gaan verzorgen.” zegt Bert, “Je merkt dan toch wel dat het een hecht clubje is. Toen ik een open haard nodig had, ben ik die ook bij Struyven Verwarming gaan kopen, mijn auto komt van de Van Beurden garage. Da’s win-win voor iedereen hé” lacht Bert. 

 

Toekomstplannen

De doelen van het bedrijf Blicon Varel Security liggen vast. “Blijven doen wat ze vandaag doen en de kwaliteit die we vandaag leveren blijven garanderen,” zegt Bert. “Uiteraard willen we ook blijven groeien en innoveren. Bovendien is het natuurlijk altijd leuk als het een familiebedrijf kan blijven. De deur staat open voor onze dochter Nathalie, zij heeft haar studies Communicatiewetenschappen aan de KUL afgerond. Vandaag helpt ze ons al met alles betreft sociale media, de website en de mailings uitsturen.”

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?