Nieuws!

Tamara in de kijker - Vijf jaar in dienst

Op 1 september 2022 was onze interieurarchitecte 5 jaar in dienst bij Jeni. Een uitgelezen kans om met haar in gesprek te gaan over haar voorliefde voor interieur, de leukste momenten bij Jeni en de evolutie binnen het bedrijf!

Wat heb je gestudeerd?

Ik ben interieurarchitectuur gaan studeren omdat ik er altijd al een fascinatie voor had. Deze voorliefde heb ik met de paplepel meegekregen. Mijn ouders zette een nieuw huis toen ik 8 jaar was met een modernistische architect, Jacques Misseleyn. Dat was heel boeiend om te volgen. Ik heb zelfs die man zijn tekentafel geërfd, we waren daar heel close mee. Het triggerde mij al snel om interieurarchitectuur te volgen omdat ik graag mooie dingen creëer. Het is mijn bezieling van de wereld een stukje mooier maken.

Misseleyn heeft mij in de loop van mijn carrière ook geholpen met bouwtechnische problemen en is echt een voorbeeld voor mij geweest. Hij heeft voor mij de deur toch wel opengezet naar interieurarchitectuur.

Na mijn studie interieurarchitectuur heb ik enkele modules projectontwikkeling gestudeerd aan de Design Academy in Eindhoven.

Wat was het eerste project waaraan je werkte voor Jeni?

Ik werkte voor verschillende architecten waarbij ik aan veel leuke projecten mocht werken zoals de KBC-toren, een paleis in Saoedi-Arabië,… Het is tijdens mijn carrière bij Jeroen Verreydt dat ik Geert (Van Stappen, oprichter Jeni Real Estate) leerde kennen. Hij apprecieerde mijn werk en zo ben ik uiteindelijk bij Jeni terecht gekomen, ondertussen alweer 5 jaar geleden. De vestiging van Deschacht in Oostakker was het eerste project waarbij ik in contact kwam met Geert. Daar heb ik de interieurverbouwing van de kantoren opgevolgd.

Wanneer ik daarna bij Jeni aan de slag ging, heb ik als eerste het kantoor op de Everdongenlaan in Turnhout ontworpen. Dat is nu toch wel ons visitekaartje. We mogen daar vaak complimenten over ontvangen.

Wat is het leukste project waar je al op hebt gewerkt?

Eigenlijk vind ik alle projecten leuk. Ik hou van de diversiteit dus het is moeilijk om er eentje uit te kiezen. Elk project heeft zijn charme en uitdaging. Ik hou van de verscheidenheid van projecten en om daar steeds het beste van te maken.

Welk project weerspiegelt het beste jouw stijl?

Ons nieuw kantoor in Antwerpen vertegenwoordigt het beste mijn stijl. Overlaatst zei iemand nog “dat is wel echt jouw stijl en jouw stempel die daarop gedrukt staat”. Dat was een eye-opener maar ook een bevestiging van wat ik eigenlijk wel wist.

Ik probeer in elk project zo zuiver mogelijk te werken. Door het materiaalgebruik en door de vormgeving tracht ik naar een tijdloosheid te werken en zo de juiste sfeer erin te brengen. Ontwerpen is ook steeds in functie van vraag en aanbod en behoeftes van de opdrachtgever.  Wanneer ik die noden heb geïdentificeerd, tracht ik ze op een zuivere manier te vertalen. Daarbij komt dan nog dat ik dit wil doen op een duurzame manier die uiteindelijk een soort tijdloze oplossing biedt, ook al ben je gebonden aan trends. Ik tracht iets mooi te maken wat binnen 10 jaar nog steeds mooi is.

Hoe vind je het evenwicht tussen je eigen stijl en het kader van een opdracht?

Ik probeer hier voor mezelf steeds een lijn in te krijgen. Ik kan niets maken waar ik niet achter sta, dat botst met mijn integriteit en dan begint het te kriebelen. Mijn waardes van wat een goed ontwerp is moet er altijd in zitten.

Hoe heb je Jeni zien evolueren?

Het is bovenal een boeiend proces geweest om Jeni de laatste vijf jaar te zien evolueren en het groeiproces mee te maken. Het is altijd fijn om in een positieve evolutie te zitten. Het voelt goed om te groeien en veel te kunnen manifesteren. Ik kan met goede én fijne mensen samenwerken en ik denk dat ik mijn toegevoegde waarde daar ook wel aan kan geven.

Ik zie die groei verder evolueren naar meer en meer kantoren op maat ontwikkelen. Zo mocht ik pas een heel fijn project in Wijnegem vervolledigen. Onze projectleider Ben verzorgde de ruwbouw en ik mocht de volledige afwerking binnenin verzorgen. Ik kan daar echt van genieten om iets te creëren in mijn hoofd en dat dan tot leven te zien komen.

Waarin zit jouw meerwaarde?

Ik vind mezelf wel heel “vectis”. Vakmanschap, excelleren, commitment, team, integriteit en stijlvol.  Dat zijn de waarden die we bij Jeni nastreven en die tools heb ik in huis. Ik hoor als een component bij het team en iedereen heeft zo zijn aandeel in het team. Op die manier kunnen we een totaalproduct van A-Z neerzetten.

Mensen geven mij ook snel het vertrouwen en dat rendeert uiteindelijk ook, als je bekijkt wat er allemaal bij komt kijken. Het is niet zomaar een foto van Pinterest die je kan knippen en plakken. Het gaat om het creëren van een sfeer door middel van verlichting, materiaalgebruik, hoe sluiten details aan maar even goed moeten technieken kloppen en geïmplementeerd worden volgens de huidige normering. Uiteindelijk gaat het over een totaalplaatje dat moet kloppen. Je haalt er ook de meerwaarde uit van dit ineens goed te doen. Aan het begin van de rit is dit misschien een iets grotere investering, maar aan het einde rendeert dat.

Vijf jaar Jeni, wat is je leukste herinnering?

De teamspirit in The Adelante House jaar één! Dat was voor mij full circle. Dat was een en al verbondenheid. Daarvoor doe ik het vooral denk ik. De verbondenheid met collega’s en voor wat je staat en voor wat Jeni staat. Dat was voor mij het hoogtepunt. Na dat weekend kwam ik volledig opgeladen terug!

Dank aan Tamara voor dit openhartige interview, op nog veel mooie jaren!

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?