Nieuws!

10-jarige samenwerking met hoofd projectleiding Ben Noyen

Proficiat Ben!

 

10 jaar een vaste waarde in team Jeni.

 

Hoofd projectleiding Ben Noyen is al tien jaar een vaste waarde in ons team. Hij was er snel bij na de start en bouwde mee aan de funderingen van Jeni Real Estate. We zijn trots op onze medewerkers en nieuwsgierig naar hun verhaal, ervaringen en dromen.

 

 

Jeni Real Estate bestaat sinds 2011. Jij startte twee jaar later. Hoe is dat precies verlopen?
Na mijn studies tot bouwkundig industrieel ingenieur begon ik te werken voor een grote aannemer. Ik moest daar al snel ongelooflijk veel zelf doen en voor alles oplossingen bedenken. Na zeven jaar voelde ik me klaar voor een nieuwe uitdaging. Mijn oog viel op een ‘annonceke’ in de krant; een vacature voor een projectleider bij Jeni Real Estate. Hoewel Jeni toen nog niet lang bezig was, merkte ik tijdens het eerste gesprek meteen dat Geert Van Stappen zeer grootse en ambitieuze plannen had. Dat trok me aan. Om te zien of ik de juiste match was, loodste hij me door een intensief sollicitatietraject met diverse gesprekken en verschillende opdrachten. Daarin moest ik bewijzen wat ik allemaal kon en in mijn mars had. Gelukkig slaagde ik en zie, 10 jaar later werken we nog steeds samen.

 

 

Hoe heb jij Jeni Real Estate gedurende die 10 jaar zien evolueren?
Jeni Real Estate ontstond 12 jaar geleden thuis ‘aan de keukentafel’ bij Geert. Ik was de tweede medewerker die ze aannamen. Ondertussen kwam er een eerste kantoor; twee appartementen met elkaar verbonden in een klein gebouw in Vosselaar. Stelselmatig kwamen er medewerkers bij. Tamara en Frederik volgden en werken hier ook nog steeds. Tamara als interieurarchitect en Frederik als projectleider. Na enkele jaren startte de ontwikkeling van Bedrijvenpark Everdongen in Turnhout en in 2018 besloten we om onze bureaus naar daar te verhuizen. Het is een prachtig kantoor met veel lichtinval en zeer stijlvol ingericht door onze interieurarchitect Tamara. Ondertussen heeft Jeni Real Estate ook een kantoor in Antwerpen, zijn we met 16 vaste medewerkers en lopen er op dit moment 25 grote projecten over het hele land. De meeste zijn bedrijvenparken maar er zitten ook enkele residentiële projecten bij.

 

 

Van een klein Kempische bedrijf naar een grote nationale projectontwikkelaar. Hoe voelt die groei voor jou?
De groei is groot maar voelt heel organisch. Veel is te danken aan de sterke visie en gedrevenheid van Geert. Zijn ambitie voelt soms aan als een intensieve wervelwind (lacht) maar ik heb wel héél veel van hem geleerd. En het mooie is, dat het familiale karakter in dit alles steeds aanwezig is gebleven. Wij vinden het bijzonder belangrijk om een zeer goede relatie op te bouwen en te blijven onderhouden met iedereen waarmee we samenwerken. Ook binnen het team voel je een speciale band. Dat maakt hier werken toch wel bijzonder.

 

 

Je bent ondertussen hoofd projectleiding. Wat houdt dat precies in?
Als projectleider doe je alles van A tot Z. Wij zijn het aanspreekpunt voor iedereen die iets met het project te maken heeft: bouwploegen, de klant, overheid, buren, enzovoort. Vanaf het moment dat de bouwvergunning er is, stappen wij in en leiden wij het hele bouwproces tot na de oplevering. Ons werk houdt een deel aannemerij in; offertes opvragen bij bouwbedrijven, prijzen vergelijken, contracten maken, werfopvolging, teams aansturen, ... maar evengoed afspraken maken met de overheid en buren. Kortom, wij ontzorgen de kopers tot en met de oplevering en maken dat alles op tijd gebeurt. Als hoofd van de projectleiding bied ik waar nodig een extra ruggensteun voor mijn collega’s en behoud ik overkoepelend het overzicht van alle bouwaangelegenheden.

 

 

 

 

Wat zijn de grootste uitdagingen?
Het hele bouwproces op zich. Dat is telkens iets anders. Wij zijn geen koekjesfabriek waarbij alles zomaar van de band rolt, hé. (lacht) Wij hebben bij elk bedrijvenpark met nieuwe uitdagingen te maken waarvoor we telkens de beste oplossing zoeken in combinatie met de planning van de aannemers, bouwteams en kopers. Het is een intensieve puzzel waarbij je verschillende ballen tegelijk in de lucht moet houden.

 

Er komen altijd onverwachte zaken tussen; denk maar aan gigantische regenbuien dagen aan een stuk of transport dat vast zit. Je moet snel oplossingen kunnen bedenken, veel gezond verstand inzetten, de zaken vastpakken en goed met mensen kunnen omgaan. Je moet ook goed kunnen switchen tussen wie je voor je hebt. Dat kan een architect zijn, een ambtenaar van de stad, een bouwvakker of de koper met heel veel vragen. Iedereen heeft andere prioriteiten waarmee je rekening moet houden. Het is een intensieve job.

 

 

Je doet dit ondertussen al 10 jaar. Wat vind je er zo boeiend aan?
Het gevoel alles goed te regelen voor zoveel mogelijk mensen en partijen geeft me veel voldoening. Wanneer je een bedrijvenpark ziet, sta je niet stil bij het hele proces en alle zaken die eraan vooraf gaan. Die puzzel mooi en tijdig in elkaar laten vallen - zowel logistiek als op menselijk vlak - is geweldig.

Bij Jeni Real Estate hebben we bovendien een fantastisch team dat goed samenwerkt. Het is bijzonder om dat familiale karakter te blijven voelen. Dat is speciaal en maakt het werk ook leuk.

 

 

Naast je job ben je vrijwillig brandweerman. Zijn er gelijkenissen tussen beide functies?
De brandweer is echt een uit de hand gelopen passie. (lacht) Als brandweer en zeker als leidinggevende moet je heel snel kunnen schakelen, praktisch nadenken, snel beslissingen nemen en met veel verschillende mensen en situaties kunnen omgaan. Ik vind dat fantastisch. Dat zit echt in mij. Op dat vlak zou je het wat kunnen vergelijken met werken bij Jeni.

 

 

Hopelijk heb je nog nooit een bedrijvenpark moeten blussen?
Ik ben er al eens eentje gaan blussen, maar dat was gelukkig geen project van Jeni Real Estate.

 

 

Welke zaken maakte je nog zoal mee?
Onlangs werd ik op een zaterdag opgeroepen om ongeveer 120 varkens uit een beerput te halen. Dat maakt de brandweer zo boeiend. Je weet nooit wat het precies zal zijn. Dat kan gaan van een uitslaande brand, een hert dat met zijn gewei vast zit tot een ongeval of een overstroming, ... Wanneer ik opgeroepen word, moet ik binnen de vijf minuten aangekleed in de brandweerwagen zitten. Thuis weten ze dan niet of ik een half uur weg ben of een halve dag. Dat maakt het wel spannend. In de gevangenis van Merksplas gebeurt ook altijd van alles. Daar werden we eens opgeroepen op Oudejaarsdag. We arriveerden en de anti-terrorisme politie komt ons melden dat het om een gijzeling gaat. We moeten onze gsm in de wagen laten. Net op dat moment belt mijn vrouw dus ik zeg haar snel: “Het is een gijzeling, ik moet nu afleggen.” Waarop ik mijn gsm afduw en in de wagen gooi. Zij kon me niet meer bereiken en dacht natuurlijk het ergste waarop ze alle politiezones afbelde om te horen wat er gaande was.

 

 

Welke dromen heb je nog voor Jeni Real Estate?
Blijven groeien. Met de visie en gedrevenheid van Geert en het team ontvouwt zich dat sowieso. Groei houdt ook een uitbreiding van het team in. We werken hier momenteel in een fijne omgeving met toffe mensen. Ik hoop dat we die goede sfeer kunnen behouden. Dat we groeien en dat het altijd een beetje als familie blijft voelen.

 

 

Interview: Veerle Symoens

Via Issuu bekijken: https://issuu.com/jenirealestate/docs/ben_10_jaar?fr=sOTQ3ZTE1ODU1MQ 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?