Nieuws!

CTW Cleaning Systems in de kijker

Jeni Real Estate zet haar klanten graag in de kijker en belicht daarbij de business waarin zij werken. Jonas Schellekens van CTW Cleaning Systems ontvangt ons deze keer voor een gesprek in Turnhout. CTW Cleaning Systems vestigde zich in 2018 in Bedrijvenpark Everdongen. Zij kozen voor een gebouw op maat met zichtlocatie en plaatsten op hun buitenterrein een van hun self-carwashes. 

Jonas Schellekens: “Met CTW Cleaning Systems fabriceren wij alles wat te maken heeft met industriële reinigingsapparatuur en toebehoren. Zo bouwen en verkopen wij doe-het-zelf carwashes, tankreinigings- en wielwasinstallaties; al ligt de focus vooral op de eerste twee.”

 

 

Self-carwash

“Naast het bouwen van doe-het-zelf carwashes regelen wij alles voor de klant: het ontwerp, de grondwerken, de constructie, de technische installatie en alle toebehoren. Net zoals bij een ander bouwproject moeten we vergunningen aanvragen en het terrein technisch voorbereiden om de bouw en implementatie te kunnen starten. Veel aanvragen komen van maatschappijen zoals Shell, Q8 en Texaco. Vaak hebben zij nog ruimte over op hun terrein naast het tankstation. Zij willen dat het opbrengt en dan is een self-carwash ideaal. Tanken, shoppen en wassen op één terrein biedt voor klanten immers een grote meerwaarde. Het voordeel van een self-carwash is bovendien dat je geen personeel nodig hebt en dat die open kan van zeven uur ’s ochtends tot tien uur ’s avonds. De kosten zijn dus veel lager ten opzichte van een hele wasstraat.”

 

Tank cleaning

“Wat tank cleaning betreft, werken we vaak voor grote transportfirma’s in de voeding, industrie en chemie. Zo’n bedrijven moeten voldoen aan zeer strenge regels omtrent het proper houden van hun opslagtanks. Vaak gaat het om gevaarlijke stoffen maar evengoed over voedingsmiddelen. Dat moet 100% veilig zijn. CTW Cleaning Systems is één van de drie grote spelers in Europa en wij kunnen officiële certificaten afleveren. Dat is zeer belangrijk. Wij werken bijvoorbeeld voor Katoen Natie, transport Gheys, H.Essers en HOYER Group. We werken via hen ook veel in het buitenland. Zelfs tot in Thailand.

Hier in België bouwen wij een volledige tankreinigingsinstallatie in een container. Een soort technisch lokaal dat naar eender waar ter wereld gemakkelijk getransporteerd kan worden. In het buitenland zetten locals een ruwbouw waarin die container komt. Enkel de leidingen moeten dan nog op maat voorzien worden. Daarna is alles klaar om in dienst te gaan. Een soort ‘plug & play’, al kan het ook complexer en werken we sowieso volgens de noden van de klant. Voor export is dat super handig want wij kunnen hier alles bouwen en volledig als één geheel testen in plaats van stuk per stuk alles in het buitenland nog bijeen te zoeken en in elkaar te steken.”

 

Familiebedrijf

“Mijn vader Luc werkte ongeveer veertig jaar geleden als technieker bij DIBO, een fabriek in Arendonk die zich specifiek op hogedrukreinigers richtte. DIBO besloot meerdere filialen te openen en mijn vader kreeg de kans vennoot te worden en het filiaal in Wommelgem te openen. Daar breidde hij uit naar self-carwashes, truck wash en tankcleaning. Mijn broer Iben en ik hielpen als kind graag mee in het magazijn en deden daar ook al onze vakantiejobs. Dat is wat uit de hand gelopen (lacht) want na onze studies gingen wij mee aan boord. Ondertussen hebben we ons bij DIBO uitgekocht en zijn we met CTW Cleaning Systems een volledig onafhankelijk bedrijf. Onze vader is nog steeds zaakvoerder, Iben is operationeel manager net als mezelf en ik doe ook de sales erbij.”

 

Locatie met meerwaarde

“Mijn vader was de files rond Wommelgem beu en dus kozen we een nieuwe locatie dichter bij huis. Zo viel ons oog hier op het bedrijvenpark in Turnhout. Van hieruit zit je meteen op de E34 richting Limburg en de andere kant op richting Antwerpen. Je bent ook snel in regio Geel en in Nederland. We kozen op Bedrijvenpark Everdongen voor een zichtlocatie. Dit is uiteraard goed voor de zichtbaarheid van ons bedrijf maar vooral ook als investering. De waardevastheid van dit perceel is zeer goed. Mochten we ooit verhuizen dan zijn we zeker dat de waarde behouden blijft. 

 

Wij kozen voor een gebouw op maat en zijn er zeer tevreden mee. De goede opvolging vanuit Jeni Real Estate gedurende heel het bouwtraject is iets wat wij enorm waardeerden. Alles gebeurde zeer punctueel en ook de communicatie naar ons en naar de onderaannemers verliep vlot en constructief. De projectleider luisterde naar onze noden en wensen en hield daar rekening mee. Bovendien gaf hij extra advies. Zo dacht Jeni Real Estate actief mee over diverse energiebesparende mogelijkheden. Dat is vandaag meer dan ooit zo belangrijk. We zijn dus oprecht positief over de samenwerking. Ook het eindresultaat is wat we in gedachten hadden. We kochten ondertussen een extra stuk braakliggend terrein aan op dit bedrijvenpark, maar zijn nog in beraad hoe we dit precies gaan inzetten. Misschien plaatsen we er zelf een magazijn op om de productie-afdeling uit te breiden. Een andere optie is verhuur.”

 

Synergie met andere bedrijven 

“Een groot voordeel van je vestigen op een bedrijvenpark is de synergie die ontstaat tussen de verschillende eigenaars. Zo doet Blicon voor ons alle beveiligingssystemen en komt Meeus bij ons poetsen. Alterieur legde de gietvloer in onze bedrijfsunit en Raamcomfort plaatste de zonwering. Alterieur voorziet ondertussen ook de gietvloeren in de containers waarin wij onze tankreinigingsinstallaties plaatsen. Dit oogt zeer stijlvol. Een deel van ons bedrijfsgebouw verhuren we vandaag aan AAT Architecten. Ook dat brengt extra mogelijkheden en voordelen met zich mee. Zij maken bijvoorbeeld de inplantingsplannen voor onze carwashes waarmee ze naar de gemeente gaan. Mooie kruisbestuivingen dus.”

Toekomstplannen

“Wanneer we naar de toekomst van CTW Cleaning Systems kijken, willen we vooral blijven fungeren als één van de marktleiders in Europa en verder blijven internationaliseren met onze tank cleaning. Een markt met nog veel mogelijkheden is Oost-Europa. De regels worden daar strenger, net als hier. Dus daar liggen nog veel kansen voor ons. Dat houdt in dat we dealers of vertegenwoordigers in het buitenland nodig hebben die ons ontlasten en voor ons de verkoop doen zodat wij ons meer kunnen focussen op produceren en verzenden. Daar zijn we op dit moment naar op zoek. Hier op kantoor zelf willen we ons focussen op een goede ‘work-life balance’ en op een goede mix tussen heel ervaren medewerkers die hier al vijftien of twintig jaar werken en het aantrekken van jong talent om bepaalde kennisoverdracht en een vlotte workflow te blijven garanderen. Nog plannen genoeg dus.”

CTW Cleaning

CTW is gespecialiseerd in carwash, tank cleaning & industriële reinigingsapparatuur. “Met respect en dankbaarheid voor de eerste generatie, staat vandaag de tweede generatie mee aan het roer van ons warm familiebedrijf. Een familiebedrijf, waar een persoonlijke band met medewerkers en klanten centraal staat. Bij ons kent iedereen elkaar en leren wij ook graag onze klanten kennen. Al onze projecten starten steeds met een persoonlijke kennismaking. Zo kunnen we u vanaf het begin adviseren naar een oplossing op maat.”

CTW Cleaning 

Everdongenlaan 9 bus 19, 

2300 Turnhout

+32 14 27 00 80

info@ctwcleaning.com

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?