Nieuws!

Het belang van duurzaamheid in industriële vastgoedontwikkeling

Zonnepanelen in het nieuwe bedrijvenpark te Herent

In de hedendaagse maatschappij is duurzaamheid niet langer een keuze, maar een noodzaak. Dit geldt met name in de sector van industriële vastgoedontwikkeling. Het integreren van duurzame praktijken in de ontwikkeling van bedrijvenparken is essentieel voor het waarborgen van een groenere toekomst. Een voorbeeld van zo'n initiatief is ons nieuwe bedrijvenpark in Herent, waar elke bedrijfsunit voorzien wordt van zonnepanelen. 

Duurzaam bouwen: een prioriteit

Duurzaam bouwen gaat verder dan enkel het minimaliseren van de impact op het milieu. Het gaat ook over efficiënt ruimtegebruik. Bedrijvenpark De Omleiding bestaat uit een mix van kleinere en grotere bedrijfsunits, wat er voor zorgt dat er een mix van bedrijven aanwezig zal zijn op het park. De bedrijfsunits zijn flexibel in te delen en aan te passen, zodat ze voor veel verschillende toepassingen geschikt zijn. We zien dan vaak een ecosysteem ontstaan op zulke parken. Kleinere bedrijven die groeien hebben de ruimte om door te groeien op het park door er een unit bij te nemen en die te koppelen, of te verhuizen naar een grotere unit. 

Natuurlijk gaat het naast efficiënt ruimtegebruik ook over een zo minimaal mogelijke impact op het milieu. In het bedrijvenpark in Herent worden er daarom zonnepanelen geïnstalleerd op elke bedrijfsunit. Dit zorgt niet alleen voor een reductie in het gebruik van fossiele brandstoffen, maar biedt ook economische voordelen voor de bedrijven die zich er vestigen, door de verlaging van energiekosten.

De keuze voor zonnepanelen in het bedrijvenpark in Herent brengt meerdere voordelen met zich mee. Ten eerste draagt het bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot, wat cruciaal is in de strijd tegen klimaatverandering. Ten tweede biedt het een duurzame energiebron, die de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen vermindert. Bovendien kan het de economie nog een duwtje in de rug geven door samen te werken met lokale bedrijven voor de installatie en het onderhoud van de zonnepanelen.

Een voorbeeld voor de toekomst

Het initiatief in Herent dient als testcase voor onze andere industriële vastgoedontwikkelingen. We willen hier aantonen dat het mogelijk is om economische ontwikkeling te combineren met milieubewustzijn. Door deze duurzame stappen te nemen, zet het bedrijvenpark in Herent een standaard voor toekomstige projecten.

Conclusie

De implementatie van zonnepanelen in Bedrijvenpark De Omleiding in Herent is een stap in de goede richting voor duurzaamheid in de industriële vastgoedontwikkeling. Het project illustreert hoe energie-oplossingen en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan met economische groei. 

 

image

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?