Nieuws!

Klant in de kijker: Easykit

Jeni Real Estate zet haar klanten graag in de kijker en belicht graag de business waarin zij werken. Deze keer waren het Koen Vanreusel, oprichter van Easykit en Roel Van den Eynde, marketing en communicatieverantwoordelijke van Easykit die ons hartelijk ontvingen voor een gesprek in hun hoofdkantoor te Rotselaar. Begin april openen de deuren van hun 10e vestiging op Bedrijvenpark Beerseheide, een ontwikkeling van Jeni Real Estate. 

 

Easykit biedt zelfbouwpakketten op maat aan en begeleidt zijn klanten daarin van A tot Z. Voor makkelijke klussen zoals je leidingen plaatsen, krijgen de klanten ondersteuning van hun zelfbouwcoach en beschikken ze over instructieboeken, video’s en opleidingen. Zijn de klussen wat moeilijker, zoals bijvoorbeeld het installeren van een warmtepomp, dan worden de klanten op de werf bijgestaan door een Easykit vakman. De technici komen altijd langs voor een finale controle en om de indienststelling uit te voeren. Easykit blijft stand-by voor nazorg. Naast de hulp tijdens de werken, worden er ook opleidingen gegeven in de 11 vestigingen die Easykit ondertussen telt. Gemiddeld worden er zo’n 25 praktische opleidingen per maand gegeven. Mensen kunnen zich inschrijven en verdiepen zich dan een avond lang in de plaatsing van een bepaalde techniek.

 

“Wij zorgen ervoor dat mensen zonder technische achtergrond of ervaring zelf hun eigen verwarming, ventilatie of elektrische installatie kunnen plaatsen, met begeleiding van onze vakmensen” 

 

Easykit is voornamelijk gefocust op de B2C-markt en in zeer kleine mate gaat het om B2B-klanten, dat zijn dan bijvoorbeeld mensen die zelf huizen opkopen, opknappen en verder verkopen. 

 

25 jaar geleden richtte Koen Vanreusel Easykit op in Melle. Sinds een aantal jaar breidt Easykit uit met een nieuwe vestiging om de 2 jaar. Dit jaar zijn dat er 2, Beerse en Sint-Truiden. “Die locaties kwamen aan de oppervlakte na een grondig marktonderzoek” vertelt Roel. “We merkten dat we in de Kempen nog te weinig aanwezig waren. De dichtstbijzijnde locatie voor klanten van die regio was Geel, en we merken dat mensen tot een 20-tal kilometer willen rijden voor hun winkel. Zo kunnen we hopelijk aan de vraag van de markt beantwoorden. Door deze nieuwe locaties te openen moeten onze klanten weer een stukje minder ver gaan om tot bij ons te raken.” 

 

“We spelen in op een nichemarkt dus zijn best dicht bij onze klanten aanwezig” 

 

Die fysieke winkels zijn in het geval van Easykit nog heel belangrijk gezien ze klanten steeds een voorstel op maat aanbieden na een verkennend gesprek. “Daarom is de locatie op een bedrijvenpark ook zo geschikt voor ons, dat zijn vaak rustig gelegen plaatsen die goed bereikbaar zijn maar daarom niet direct een zichtlocatie hebben, en dat is ook niet nodig voor ons. Op een bedrijvenpark is ruimte voor een grote vestiging, die we benutten met een opleidingsruimte, demo-installaties, magazijnen en een deeltje kantoorruimte.”

 

“Een bedrijvenpark is voor ons als locatie vaak ideaal: rustig, goed bereikbaar en veel ruimte”

 

Koen Vanreusel vertelt verder: “Afhankelijk van de locatie van de vestiging beslissen we om een vestiging te kopen of te huren. Aangezien we onze ogen gericht hadden op een nieuwe locatie in de Kempen en we via relaties te horen kregen over Bedrijvenpark Beerseheide, werden zo al snel de eerste contacten gelegd.”

 

“De samenwerking is voor ons heel vlot gelopen. Wat ons vooral aangenaam heeft verrast is de timing die gerespecteerd werd. We hebben al met veel verschillende partijen samengewerkt omdat we zo verspreid over heel Vlaanderen zitten, en dat hebben we dus toch al wel eens anders geweten.” 

 

Roel vult verder nog aan dat zij aan die verschillende gebouwen steeds hun eigen touch geven door het interieur dat zeer herkenbaar is. 

 

“We hebben twee bedrijfsunits samengevoegd om voor ons de ideale ruimte te bekomen. Zo kregen we een ruime 670 m2 om in te vullen. We voerden onze eigen technieken uit in de bedrijfsunit op Bedrijvenpark Beerseheide en dat doen we als opleiding voor onze mensen. Het is een taak die moet gebeuren en die ineens kan dienen als goede leerschool. Zo deden we op Bedrijvenpark Beerseheide zelf de ventilatie, plaatsten we de warmtepomp met vloerverwarming en onze zonnepanelen. Op die manier hebben we van de vestiging ook een energie neutrale vestiging gemaakt.” 

 

Vandaag bestaat Easykit uit een team van 120 medewerkers en de toekomstplannen klinken positief. “Blijven groeien zoals we dat vandaag doen” luidt het bij Koen Vanreusel. 

 

Meer weten over easykit? Surf dan naar https://easykit.be

Zelf interesse in een bedrijfsunit gelegen op een bedrijvenpark? Contacteer ons voor meer informatie.  

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?