Nieuws!

Meeus & ORO renovaties in de kijker

MEEUS Cleaning & ORO Renovaties - BEDRIJVENPARK EVERDONGEN IN TURNHOUT

Jeni Real Estate zet haar klanten al eens graag in de schijnwerpers en belicht daarbij de business waarin zij werken. Deze keer ontvangen Dave Meeus & Nathalie Janssens, zaakvoerders van Meeus Cleaning, ons enthousiast voor een gesprek. Zij kochten in 2017 een unit met aanpalende kantoorruimte in Bedrijvenpark Everdongen in Turnhout en huren er ondertussen een extra unit bij wegens de opstart van een tweede bedrijf: ORO renovaties.

FACTS:

  • 2017 : Meeus BV verhuist naar een unit met aanpalende kantoorruimte op Bedrijvenpark Everdongen in Turnhout. 
  • Meeus BV richt zich met het schoonmaakbedrijf ‘Meeus Cleaning’ op de business-to-business markt. Met ORO renovaties realiseren ze kwalitatieve totaalrenovatieprojecten, vooral voor particulieren.
  • Meeus Cleaning heeft ondertussen 24 medewerkers in dienst. Bij ORO renovaties kiezen ze bewust voor een klein team van drie personen en een vast team van onderaannemers.

 

Dave Meeus (44) en Nathalie Janssens (40), zaakvoerders van Meeus BV

Dave Meeus: “Dertien jaar geleden begon ik met een bedrijf in schilderwerken. Vaak kreeg ik daar bij klanten te horen hoe moeilijk het was om een goede poetshulp te vinden. Mijn vrouw Nathalie poetst heel graag en dus vroeg ik haar om mee in de zaak te komen.” 

Nathalie Janssens: “Voor mij klonk dat ideaal. Mijn toenmalige job gaf me niet veel voldoening meer en poetsen doe ik inderdaad zeer graag. Bovendien kon ik hierdoor mijn eigen uren kiezen en zou ik dus steeds op tijd de kinderen van school kunnen halen. Maar alles is een beetje anders uitgedraaid. (lacht) Al heel snel kwam er vraag naar meer uren. Enkele weken later kon ik dat poetsen alleen niet meer bolwerken en schakelde ik enkele dames mee in. En dat is niet meer gestopt. We zijn nu vier jaar verder en werken ondertussen met 24 poetshulpen. Meeus Cleaning is nu een apart bedrijf dat we samen runnen. We richten ons tot de business-to-business markt in de regio Antwerpse Kempen. We poetsen bij bedrijven, voor organisaties of via een syndicus die diverse gebouwen beheert. Wij poetsen showrooms, kantoren, garages, de gemeenschappelijke delen van appartementsblokken tot specifieker; ramen, zonnepanelen, grote poorten en rolluiken. Alles is bespreekbaar en wij voorzien steeds de juiste producten en materiaal.”

Plannen, poetsen en renovaties

Nathalie: “Door de stevige groei van Meeus Cleaning nam ik op korte tijd zeer veel hooi op mijn vork. Alles organiseren, de wekelijkse planning opmaken, nieuwe klanten bezoeken, medewerkers aansturen en ondertussen zelf nog poetsen werd te veel. Ik concentreerde me een tijdje op de planning en het managen vanaf kantoor, maar ik miste het werken op de vloer met de andere vrouwen enorm. Daarom besloten Dave en ik dat het tijd was om iemand aan te nemen voor de dagelijkse organisatie. Nu kan ik zelf weer poetsen en zie ik het team en de klanten regelmatig. Deze ochtend was ik om zes uur al aan het werk.”

Dave: “Contracten en de hele administratie van Meeus Cleaning zit bij mij. Mijn bedrijf in schilderwerken zette ik stop en ik besloot naast Meeus Cleaning ook voor mijn persoonlijke droom te gaan: totaalrenovaties. Ik deed dat vroeger al en dat is steeds blijven kriebelen. Op een bepaald moment sprak ik met de man van een collega van Nathalie. Hij had twintig jaar bouwervaring en zocht een nieuwe uitdaging want zijn job gaf hem geen voldoening meer. Het klikte en we besloten er samen voor te gaan. Het is zo dat ORO renovaties, twee jaar geleden ontstond. Stephan doet de werfopvolgingen en ik doe meer het papierwerk, de logistiek en de planning. Met ORO renovaties richten we ons naar particulieren voor wie duurzaamheid en kwaliteit in afwerking en materiaalkeuze zeer belangrijk zijn. Wij regelen, renoveren en volgen alles op van A tot Z. Het schilderen bieden we binnen ORO renovaties nog aan, maar dan in onderaanneming. Op het moment van onze opstart kwam de bedrijfsunit hier rechtover Meeus Cleaning net te huur. Ideaal als werkruimte en als opslag voor alle renovatiematerialen. Eerlijk gezegd heb ik nu wel spijt dat we er in het begin niet meteen een tweede unit bijkochten. Dat zou helemaal fantastisch geweest zijn, zeker mochten het er twee naast elkaar zijn, want dan kan je die verbinden met elkaar. We zitten hier fantastisch maar enkel om die reden denk ik soms dat verhuizen naar het nieuwe bedrijvenpark op de voormalige Philips-site in Turnhout op termijn misschien ook een optie is. Jeni Real Estate zal daar ongetwijfeld weer een prachtig bedrijvenpark op een toplocatie van maken.”

“Onze business groeit snel. We hebben spijt dat we er niet meteen een tweede unit bijkochten.”

Bedrijfsunit met parking, magazijn en wasserij

Nathalie: “De eerste poetsopdrachten startte ik van thuis uit. Mijn producten, materiaal en wagen stonden in de garage en ik gebruikte onze eigen wasmachine. Dat is ondertussen nogal veranderd. (lacht) Hier op het bedrijventerrein maakten we in onze unit plaats voor een kleine wasserij, een magazijn met alle poetsproducten en een parkeerplaats voor de camionette van onze glazenwasser. Aanpalend aan de unit hebben we een mooie ontvangstruimte die we ondertussen hoofdzakelijk voor de klanten van ORO renovaties gebruiken. Buiten zijn diverse parkeerplaatsen voor de wagens van onze poetsmedewerkers. Ons bedrijf groeide zeer snel door mond-aan-mond reclame maar ook door ons op dit bedrijvenpark te vestigen. Daar hadden we op voorhand niet bij stil gestaan. Ongeveer 80% van de bedrijven hier zijn ondertussen klant bij ons. Dat is echt geweldig! Een ander voordeel is dat er altijd parking is en dat Bedrijvenpark Everdongen gemakkelijk bereikbaar ligt aan de op- en afrit van de E34.” 

Dave: “Ik vind het ook fantastisch dat Jeni Real Estate zo veel aandacht schenkt aan de stijlvolle uitstraling van haar bedrijvenparken. Veel uniformiteit, zwart en wit voor de gevels. Aangezien we met ORO mikken op kwalitatieve projecten en met Meeus Cleaning midden in de schoonmaak business zitten, is die klassevolle uitstraling echt een meerwaarde. Bovendien kunnen we hier snel en gemakkelijk onze wagens poetsen bij CTW carwash; ook belangrijk voor de uitstraling van onze firma’s en diensten.

We hadden van in het begin een goed gevoel bij Jeni Real Estate. We merkten al snel dat Geert Van Stappen alles zeer goed geregeld en goed opgeleverd wil hebben. Dat gaf meteen vertrouwen. Toen we vroegen of er naast onze unit nog een kantoor kon bijgebouwd worden, schakelde hij meteen de architect in om te kijken of dit nog verwezenlijkt kon worden. Jeni Real Estate deed echt moeite om deze extra blok van zes op zes meter er nog bij te krijgen. En met resultaat. Dit kantoor is voor ons een ongelooflijke meerwaarde. Zeker nu we hier met ORO renovaties klanten kunnen ontvangen.” 

Waarden

Nathalie: “Efficiëntie, vertrouwen en enthousiasme zijn de belangrijkste waarden binnen Meeus Cleaning. Doordat ik zelf poets en iedereen opleid, heb ik snel door hoe iemand is en werkt. Iedereen die bij ons begint krijgt een mooie opleiding. We voorzien ook een wagen en alle nodige specifieke producten en materiaal. 

Als we willen start er morgen iemand maar we zijn veeleisend. Dat vind ik belangrijk voor onze klanten en voor de team spirit. Goed personeel vinden is momenteel dan ook de grootste uitdaging om te groeien met ons schoonmaakbedrijf. Ondertussen hebben we al een aparte glazenwasser in dienst die ongelooflijk werk levert. Onze klanten zijn tevreden en hij ontlast mijn collega’s en mezelf. Een mooie win-win.”

Dave: “Topkwaliteit leveren is ook met ORO een prioriteit. Bij renovaties is het niet zo evident om de juiste mensen te vinden. Wij hebben dan ook bewust de keuze gemaakt om wat kleiner te blijven maar wel een zeer persoonlijke service aan te bieden en te werken met duurzame materialen en afwerkingen. Onze mindset die op kwaliteit gericht is, zie ik ook bij Jeni Real Estate terugkomen. Dat is zeker een van de redenen waarom we zo graag samenwerkten en ondertussen ook met onze schoonmaakdiensten al enkele jaren voor hen werken.”

 

Contact

 

Meeus BV

Meeus Cleaning & ORO renovaties

Everdongenlaan 7 1A, 2300 Turnhout

0496 47 04 64

www.meeuscleaning.be

www.ororenovaties.be

 

Benieuwd aan welke projecten je zal meewerken?